Valo Ilona

Sinun hyvinvointisi tähden

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia auttaa sinua löytämään elämällesi mielekkään suunnan, tunnistamaan ja ylittämään esteitä ja sitoutumaan aktiiviseksi toimijaksi.

Keskeistä eivät ole ongelmien syyt, vaan ratkaisut ja eteenpäin meneminen. Terapiassa keskitytään nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, ongelmien juuria ymmärtäen.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tukee itseymmärrystä ja itsehoitoa, ja vähentää siten palvelujen tarvetta ja ammattihenkilöiden kuormittumista.
Tavoite on vahvistaa kykyä selviytyä, vaikka tilanne olisi haastavakin. Ratkaisukeskeinen lyhytterapiamuoto kunnioittaa yksilöllisyyttä ja asiakkaan omia arvoja.

Lyhytterapeuttinen työskentely auttaa kohtaamaan tunne-elämän haasteita, akuutteja kriisejä ja selvittelemään konflikteja, vapautumaan haitallisista riippuvuuksista, vähentämään oireiden ja sairauksien uusiutumisriskiä, parantamaan unen laatua ja muuttamaan terveystottumuksia, rakentamaan parempia ihmissuhteita, tekemään opintoja tai työtä koskevia valintoja, murtautumaan ulos itseään toistavista tunnelukoista ja opettelemaan itsenäisen elämän hallintaa.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole psykoterapiaa eikä Kelan tukemaa terapiaa.

(Lähde: Alfa Partners Academy)


Harjoitusasiakkaaksi?

Otan vastaan harjoitusasiakkaita elokuusta 2023 alkaen ja kevääseen 2024 asti. Jos haluat tulla löytämään omia voimavarojasi ja auttamaan minua opiskelussani, ota yhteyttä ja jutellaan asiasta lisää.