Valo Ilona

Sinun hyvinvointisi tähden

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia


Opintojeni myötä oivalsin käyttäneeni ratkaisukeskeistä työskentelytapaa niin aiemmissa työtehtävissäni kuin nykyisessäkin: minulle on luontaista pyrkiä katsomaan asioita eri vinkkeleistä, löytää uudenlaisia sanoituksia asioille ja uskaltaa kysyä vaikeitakin kysymyksiä. Sinun parhaaksesi.

Olen saanut todella hyvää palautetta työskentelytavastani, sillä keskustelu ja konkretia kulkevat ripirinnan. Haluan tukea sinua ja auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi, voimavarasi ja keinosi edetä, olipa ongelmasi, haasteesi tai uskomuksesi millainen hyvänsä.


Kouluttajaorganisaationi kuvailee ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa näin:

"Ratkaisukeskeinen lyhytterapia auttaa sinua löytämään elämällesi mielekkään suunnan, tunnistamaan ja ylittämään esteitä ja sitoutumaan aktiiviseksi toimijaksi.

Keskeistä eivät ole ongelmien syyt, vaan ratkaisut ja eteenpäin meneminen. Terapiassa keskitytään nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, ongelmien juuria ymmärtäen.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tukee itseymmärrystä ja itsehoitoa, ja vähentää siten palvelujen tarvetta ja ammattihenkilöiden kuormittumista.
Tavoite on vahvistaa kykyä selviytyä, vaikka tilanne olisi haastavakin. Ratkaisukeskeinen lyhytterapiamuoto kunnioittaa yksilöllisyyttä ja asiakkaan omia arvoja.

Lyhytterapeuttinen työskentely auttaa kohtaamaan tunne-elämän haasteita, akuutteja kriisejä ja selvittelemään konflikteja, vapautumaan haitallisista riippuvuuksista, vähentämään oireiden ja sairauksien uusiutumisriskiä, parantamaan unen laatua ja muuttamaan terveystottumuksia, rakentamaan parempia ihmissuhteita, tekemään opintoja tai työtä koskevia valintoja, murtautumaan ulos itseään toistavista tunnelukoista ja opettelemaan itsenäisen elämän hallintaa."

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole psykoterapiaa eikä Kelan tukemaa terapiaa.

(Lähde: Alfa Partners Academy)


Asiakkaaksi

Ensimmäisen tapaamisen voit varata itse nettiajanvarauksestani, seuraavat käynnit sovimme yhdessä. Lyhytterapiakäyntejä on yleensä 5-20,  joskus yksi tai kaksi käyntiä voivat auttaa sinua purkamaan solmuja riittävästi.

Varaa aika ja tule keskustelemaan!