Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Korvakynttilähoito

Korvakynttilähoitoa suositellaan

  • kroonisiin korvaongelmiin (vaikku, korvasäryt, poskiontelo-ongelmat)
  • flunssan hoitoon, päänsärkyyn, kurkkukipuun
  • heinänuhaan, allergioiden hoitoon
  • ulkona ja/tai pölyisessä ympäristössä työskenteleville, säännöllisesti lentomatkustaville, vesiurheilijoille

Korvakynttilähoito on luontaislääkinnällinen hoitomuoto. Korvakäytävän suulla palavan kynttilän lämpö ja onton rakenteen aikaansaama kevyt alipaine parantavat verenkiertoa korvan, nenän ja kurkun alueella. Korvakynttilähoito on hyvin rentouttavaa ja sillä voidaan helpottaa stressioireita.

Vaikkei sinulla olisikaan terveydellisiä ongelmia, korvakynttilähoidon avulla voidaan luonnollisesti poistaa korvasta vaikkua. Korvakynttilän mieto lämpö pehmittää korvavaikkua ja auttaa sitä poistumaan vielä päiviä hoidon jälkeenkin. Korvakynttilähoidosta voikin olla apua korva- ja hengitystiehytongelmissa, flunssassa ja väsymyksessä.

Korvakynttilähoito on hyvin hellävarainen korvalle, sillä korvankäytävän sisälle ei työnnetä mitään instrumentteja eikä kynttilän alipaine ”vedä” korvasta mitään ulos. Kynttilän lämpö ja kevyt alipaine ikään kuin hierovat korvakäytävää ja korvan aluetta, mikä pehmittää korvavaikkua ja tehostaa korvan verenkiertoa.

Terveelle henkilölle korvakynttilähoito voidaan tehdä kuukauden välein, ylläpitävänä hoitona. Kun hoidetaan jotain sairautta tai oiretta, on suositeltavaa tehdä hoito päivittäin 5-7 päivän ajan. Tarvittaessa hoitojakso voidaan toistaa viikon tauon jälkeen. Mikäli oireet eivät helpota, on syytä mennä lääkäriin.

Korvakynttilähoito ei ole koskaan kivuliasta, sillä kynttilän päätä ei työnnetä korvakäytävän suuta pidemmälle. Hoito on hyvin rauhoittava ja rentouttava. Mikäli käsittelyn aikana tuntuu vähäisintäkään kipua tai epämiellyttävää tuntemusta, hoito keskeytetään välittömästi. Hellävaraisuutensa vuoksi tämä hoito sopii hyvin myös yli 3-vuotiaille lapsille sekä raskaana oleville.

Esteitä korvakynttilähoidolle ovat

  • allergia korvakynttilän ainesosille
  • kasvaimet ja kystat korvassa
  • ulkokorvan tulehdus
  • korvaleikkaus
  • korvan implantit ja putket, vaurioitunut tärykalvo

Ilon Valkeat 3.10.

Olen mukana Ilon Valkeat -hyvinvointitapahtumassa: pidän kolleegani Anne Virpikarin kanssa 2 meedion meediotilaisuuden klo 11.30-12.15. Tule sinäkin mukaan monipuoliseen tapahtumaan! 

Paikka: Hiukkavaara-talo, Tahtimarssi 3, Oulu. Tapahtuma on kengätön eli villasukat tai sisäkengät mukaan.

 

Healing, tulossa mukaan

Osallistuin Anuirmeli Sallamo-Lavin vetämälle Healing-kurssille ja syntyi oivalluksia... 

 

Tilannekatsaus 

Teen maanantaisin ja tiistaisin puhelintulkintoja ja kotikäyntejä (ajanvaraus nrosta 050-486 9940), keskiviikosta perjantaihin olen hoitohuoneella ja silloin kaikki palvelut tarjolla.

Lue lisää muutoksen tuulista täältä

  

Lokakuun viestikortti

löytyy täältä

 

 

Sähköpostimuutos

vanha osoite valoilona@regressioterapia.fi ei enää toimi, vaan sähköpostit tulevat perille osoitteella elise@valoilona.fi

 

 

Blogi, uusimmat kirjoitukset

Elossa taas

Peli seis! 

Enkelivekkari ja muita niksejä

Kun päätin, etten enää...

Mielialojen tartuntataudit, tunnistatko ne?

Vuorovaikutuksessa

Hetken hoidosta paranemiskriisiin

 

 

Valo Ilona Tuirassa

Tervetuloa hoitoihin ja tulkintoihin Tuiraan, osoite on Merikoskenkatu 7 A 49. 
Tuiraan on helppo tulla, sillä bussit kulkevat ihan editse ja ilmaista pysäköintitilaa on niin talon edessä kuin takanakin kadun varressa. Sisäpihalla/parkkipaikalla ei valitettavasti ole asiakaspaikkoja.
Jos tulet pyörällä, sisäpihalla on pyöräkatos/-telineet. Tervetuloa!

 

Varaa aikasi kätevästi netissä!