Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Elossa taas

Lisätty 13.05.2019

Elämä näytti nurjan puolensa ja imaisi voimat minimiin, mutta täällä ollaan taas.

Lue kokonaan »

Peli seis!

Lisätty 03.12.2018

Takana on elämän kilometrejä monen monta - osa onnetonta.

Lue kokonaan »

Enkelivekkari ja muita niksejä

Lisätty 10.06.2018
Lue kokonaan »

Kun päätin, etten enää...

Lisätty 08.03.2018
Lue kokonaan »

Mielialojen tartuntataudit, tunnistatko ne?

Lisätty 21.03.2016

Elämä on valintoja; pieniä ja suuria, turhan tuntuisia ja tuiki tärkeitä, joka hetki. Sain Pomolta tehtäväksi puhua Mielialojen tartuntataudeista. Siitä, kuinka helppoa onkaan levittää ympärilleen Positiivisuuspöpöjä ja myös siitä, miten tuskastuttavaa saattaa Negaloisien torjuntatyö olla. Arjen tartuntataudeista, jotka kuuluvat ihan jokaisen elämään.

Lue kokonaan »

Vuorovaikutuksessa

Lisätty 07.03.2016

Aina aika ajoin tapaan asiakkaita, jotka istuvat henkisesti kädet puuskassa, itsensä tiukasti lukiten ja sulkien. He saattavat olla hyvinkin haavoitettuja ja hauraita, rikki itsensä ja elämäntilanteensa kanssa. He ottavat tapahtumat vastaan joko uhreina tai uhmakkaina.

Lue kokonaan »

Hetken hoidosta paranemiskriisiin

Lisätty 21.02.2016

Sain lauantaina Ilon Valkeat -hyvinvointitapahtumassa ensimmäisen julkisen tilaisuuteni puhua itselleni tärkeistä asioista; mielialojen tartuntataudeista, positiivisuuspöpöistä ja negaloisista, sekä arjen energioista. Huikeassa flow'ssa päpätin parikymmentä minuuttia, juuri mitään en itse muista, mutta vastaanotto oli lämmin ja kannustava. Olen aivan järjettömän täpinöissäni ja niin kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden. Kenties joskus toisen. Ja kolmannenkin...

Tällä kertaa olin tapahtumassa muutoin mukana "turistina", sillä halusin kokeilla näytehoitoja, porista ihmisten kanssa ja fiilistellä tapahtumaa. Kävin mm. tulkinnassa, josta jäi hieman outo fiilis. Mielestäni näet on tulkitsijan tehtävä huolehtia omasta aikataulussa pysymisestään, ei asiakkaan - ja jos aikataulu venähtää jonkun asiakkaan kohdalla, "menetettyä" aikaa ei saa kuroa kiinni lyhentämällä seuraavien aikoja.
Kävin myös kokeilemassa kehollista hoitoa, hermoratahierontaa. Se oli miellyttävää ja kuitenkin napakkaa käsittelyä. Parin tunnin kuluttua huomasin nilkkani kipeytyvän ja kävely muuttui vielä ankkamaisemmaksi entisestään. Olin suunnitellut jatkavani vielä toiseenkin kehon hoitoon, mutta - nyt huomaan että viisaasti - jätin käymättä. Illan aikana paranemiskriisi toisessa jalassa iski toden teolla. (LISÄHUOMAUTUS: Paranemiskriisi oli kehoni reaktio hoitoon, ei hoitajasta tai hoitomuodosta johtuva kipu - Ritva teki erittäin hyvää ja tarkkaa työtä.)


Tästä jäin miettimään, että ihmiset messuilla ja tapahtumissa käydessään saattavat ottaa monta erilaista näytehoitoa peräkkäin: käydään vyöhyketerapiassa, kalevalaisella jäsenkorjaajalla ja vielä hermoratahieronnassakin. Tai kokeillaan Horstmann-tekniikkaa, lymfaterapiaa ja intialaista päähierontaa. Siis vähintään kahta hoitoa. Joku hoitajista saattaa mainita, että "otathan yhteyttä, jos tulee jotain". Illan tai seuraavan päivän aikana voikin olo muuttua huonoksi; kipuja, voimattomuutta, särkyä, päänsärkyä, tulehdusoireita. Asiakas yrittää päätellä, mikähän näistä hoidoista teki tämän. Ja saattaapa täysin aiheettomasti todeta vaivojensa johtuvan vaikkapa juuri siitä viimeisestä hoidosta. MUTTA. Riski on useampien peräkkäisten hoitojen ottamisessa, jolloin on ensinnäkin mahdotonta päätellä mitään yksittäistä laukaisijaa vaan elimistö reagoi kaikkiin "herätteleviin" ja hoitaviin toimenpiteisiin - seurauksena on paranemiskriisi. Paranemiskriisi voi olla hyvinkin raju ja viedä toimintakyvyn päiväksi, pariksi. Toisekseen hoidot saattavat heikentää tai tehostaa entisestään toistensa vaikutuksia, jolloin yksittäin tehtyjen hoitojen vaikuttavuutta ja sopivuutta itselleen on täysin mahdotonta arvioida.
Ihanaa, että ihmiset kokeilevat ja tutustuvat erilaisiin hoitomuotoihin. Käytäthän kuitenkin harkintaasi ja ota maltti mukaan, ettet sairastuta itseäsi hoidolla.

 

PS. Kommentointi mahdollista ja suotavaa vaikkapa Yhteydenotto-lomakkeella

Lue kokonaan »

Suunsisäinen lymfa - oletko kuullutkaan?

Lisätty 15.02.2016

Manuaalinen lymfaterapia on siitä ihmeellinen hoitomuoto, että pehmeällä, lempeällä käsittelyllä voidaan auttaa mitä erilaisimmista vaivoista ja oireista kärsiviä. Hoito voidaan kohdistaa johonkin tiettyyn kehonosaan tai voidaan käsitellä laajempia alueita yhdellä hoitokerralla. Yksi mielenkiintoisimmista on ehdottomasti suunsisäinen lymfaterapia - avaavien otteiden jälkeen laitoin hanskat käsiini ja pyysin asiakasta avaamaan suunsa. Hänellä oli suuhun tehdyn operaation jäljiltä turvotusta ikenissä sekä paineen tunnetta yläleuan ja posken alueella. Pienin, kevyin liikkein aktivoin suun ja kasvojen alueen imunestekiertoa. Palaute oli kolmen hoitokäynnin jälkeen hyvin myönteistä: paineen tunne helpottanut huomattavasti ja turvotus vähentynyt selvästi.

Tein opiskeluaikana harjoitustyönä tämän hoidon naapurin hammashoitajalle ja hän totesi, että suunsisäinen lymfaterapia sopisi erinomaisesti hammaslääkäripelosta kärsiville; pelokas asiakas voisi "harjoitella" ja turvallisesti antaa hoitajan kosketella suunsisustaansa ilman mitään työkaluja tai hampaisiin kohdistettuja toimenpiteitä. Kuulostaa aivan loistavalta!

Manuaalinen lymfaterapia on kivutonta ja tehokasta turvotuksen hoitoon, kivunlievitykseen ja rentoutumiseen. Lymfahoidossa elimistömme imunestekiertoa elvytetään kevyin, pumppaavin ja rytmikkäin ottein - kudoksissa oleva ylimääräinen neste pääsee näin imusuonistoon ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon.

Lue kokonaan »

Tästä se lähtee!

Lisätty 12.02.2016

Yleisön pyynnöstä ja erinäisten kouluttajien usuttamana uskaltaudun tekemään tämän. Julkaisemaan tarinoita asiakastapauksista ja -palautteista sekä havaintoja työhöni liittyvistä iloista ja harmeista. Tärkeimpiä tavoitteitani ja toiveitani kuitenkin on, että sinä - arvostettu lukijani - saisit ituja ajatuksillesi, aihetta kyseenalaistaa ja pohtia. Olla kanssani samaa mieltä tai eri mieltä, sillä ei ole väliä, kunhan olet edes tovin pureksinut lukemaasi.

 

Aloitan bloggaajiuteni (hehhee, mikä sana!) kertomalla sinulle nuoresta miehestä, joka tuli tapaamaan minua. Hän oli varannut ajan selvänäköiseen tulkintaan toiveenaan löytää "elämänlangasta" pään. Tulevaisuus näytti kadonneen eikä omanarvontunto saati itsensä arvostaminen olleet juuri nollarajaa korkeammalla. Porisimme ja kerroin mm. mitä vahvuuksia näen ja koen hänellä olevan sekä millä alalla näen hänen työskentelevän.
Muutama viikko tuon tapaamisen jälkeen nuoren miehen lähisukulainen kertoi minulle, että nuorukainen on kuin uusi mies: tavoitteet selkeät, aikataulukin mietittynä ja olemus, energiat keventyneet. 
Tällaiset kohtaamiset seurauksineen liikuttavat ja riemastuttavat. Ihanaa!

Enkelit, henkioppaat ja Valon väki ovat vahvasti läsnä jokaisessa hoidossa ja keskustelussa. Heidän ohjauksessaan ja "trattinaan" teen työtäni luottavaisesti ja rakkaudella.

Lue kokonaan »

  

Valon Iltamat ti 21.2. klo 18

lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä

1 paikka vapaana!

 

Mikkelissä 9.-12.3.

lisätietoja heti, kun suunnitelmat tarkentuvat

 

 

Ajanvarauskalenteri

Jollei kalenterista löydy sopivaa aikaa, laita viestiä ja katsotaan mitä olisi tehtävissä.

 

Helmikuun viestikortti

kuukauden enkeliviesti löytyy täältä

 

Turvallisesti tapaamiseen

Tulethan hoitohuoneelle terveenä. On parempi perua/siirtää tapaaminen, jos sinulla - tai minulla - on vähäisiäkään flunssa- tai vatsaoireita. 

Käytän halutessasi maskia/visiiriä asiakaskohtaamisissa.

Käsienpesu, käsidesi ja pintojen desinfiointi ovat jo rutiinia.

Tehdään kohtaamisesta turvallinen meille molemmille.

 

Valon Ilta kotikutsuina

Ystäväporukka, työkaverit: intiimi ja lämminhenkinen Valon Ilta vain teille - rajoitukset huomioiden. Ota yhteyttä ja sovitaan aika!

 
 

Suurin hetkeni

Valo Ilonan ja minun tähän mennessä isoin juttu, joten onhan tätä hehkutettava:

Oulun kaupungin uudenvuodenjuhla virtuaalisena. Kaupunginvaltuuston pj Juha Hänninen, tuomiorovasti Satu Saarinen, Petrus Schroderus & Oulun Sinfonia sekä minä (osuuteni alkaa kohdasta 30.15)
 

Jos olet pohtinut, miten näkijä-meedio/selvänäkijä/kanavoija työskentelee niin tuosta juttuhetkestä saat selvyyden minun tavastani toteuttaa tätä niin rakasta elämäntehtävää ❤

Otan mielelläni vastaan kommentteja ja palautetta.