Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hetken hoidosta paranemiskriisiin

Lisätty 21.02.2016

Sain lauantaina Ilon Valkeat -hyvinvointitapahtumassa ensimmäisen julkisen tilaisuuteni puhua itselleni tärkeistä asioista; mielialojen tartuntataudeista, positiivisuuspöpöistä ja negaloisista, sekä arjen energioista. Huikeassa flow'ssa päpätin parikymmentä minuuttia, juuri mitään en itse muista, mutta vastaanotto oli lämmin ja kannustava. Olen aivan järjettömän täpinöissäni ja niin kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden. Kenties joskus toisen. Ja kolmannenkin...

Tällä kertaa olin tapahtumassa muutoin mukana "turistina", sillä halusin kokeilla näytehoitoja, porista ihmisten kanssa ja fiilistellä tapahtumaa. Kävin mm. tulkinnassa, josta jäi hieman outo fiilis. Mielestäni näet on tulkitsijan tehtävä huolehtia omasta aikataulussa pysymisestään, ei asiakkaan - ja jos aikataulu venähtää jonkun asiakkaan kohdalla, "menetettyä" aikaa ei saa kuroa kiinni lyhentämällä seuraavien aikoja.
Kävin myös kokeilemassa kehollista hoitoa, hermoratahierontaa. Se oli miellyttävää ja kuitenkin napakkaa käsittelyä. Parin tunnin kuluttua huomasin nilkkani kipeytyvän ja kävely muuttui vielä ankkamaisemmaksi entisestään. Olin suunnitellut jatkavani vielä toiseenkin kehon hoitoon, mutta - nyt huomaan että viisaasti - jätin käymättä. Illan aikana paranemiskriisi toisessa jalassa iski toden teolla. (LISÄHUOMAUTUS: Paranemiskriisi oli kehoni reaktio hoitoon, ei hoitajasta tai hoitomuodosta johtuva kipu - Ritva teki erittäin hyvää ja tarkkaa työtä.)


Tästä jäin miettimään, että ihmiset messuilla ja tapahtumissa käydessään saattavat ottaa monta erilaista näytehoitoa peräkkäin: käydään vyöhyketerapiassa, kalevalaisella jäsenkorjaajalla ja vielä hermoratahieronnassakin. Tai kokeillaan Horstmann-tekniikkaa, lymfaterapiaa ja intialaista päähierontaa. Siis vähintään kahta hoitoa. Joku hoitajista saattaa mainita, että "otathan yhteyttä, jos tulee jotain". Illan tai seuraavan päivän aikana voikin olo muuttua huonoksi; kipuja, voimattomuutta, särkyä, päänsärkyä, tulehdusoireita. Asiakas yrittää päätellä, mikähän näistä hoidoista teki tämän. Ja saattaapa täysin aiheettomasti todeta vaivojensa johtuvan vaikkapa juuri siitä viimeisestä hoidosta. MUTTA. Riski on useampien peräkkäisten hoitojen ottamisessa, jolloin on ensinnäkin mahdotonta päätellä mitään yksittäistä laukaisijaa vaan elimistö reagoi kaikkiin "herätteleviin" ja hoitaviin toimenpiteisiin - seurauksena on paranemiskriisi. Paranemiskriisi voi olla hyvinkin raju ja viedä toimintakyvyn päiväksi, pariksi. Toisekseen hoidot saattavat heikentää tai tehostaa entisestään toistensa vaikutuksia, jolloin yksittäin tehtyjen hoitojen vaikuttavuutta ja sopivuutta itselleen on täysin mahdotonta arvioida.
Ihanaa, että ihmiset kokeilevat ja tutustuvat erilaisiin hoitomuotoihin. Käytäthän kuitenkin harkintaasi ja ota maltti mukaan, ettet sairastuta itseäsi hoidolla.

 

PS. Kommentointi mahdollista ja suotavaa vaikkapa Yhteydenotto-lomakkeella

Näkijä-ilta ti 11.6. klo 18.00-19.30

lue lisää & ilmoittaudu

 

 

Kotkassa 27.6. &

Mikkelissä 28.-29.6.

lisätietoja

 

Sähköpostiongelmia

vanha osoite valoilona@regressioterapia.fi ei enää toimi, vaan sähköpostit tulevat perille osoitteella elise@valoilona.fi

 

Toukokuun viestikortti

löytyy täältä

 

Touch For Health -kinesiologian teoriaosuudet suoritettu!

Touch For Health -menetelmä vienyt mennessään. Harjoitushoidot (2h, rajoitettu määrä) vuoden loppuun asti 30€

TÄLLÄ ERÄÄ HARJ.HOITOMÄÄRÄ TÄYNNÄ!
Ilmoitan, jos/kun uusia aikoja tulee 

 

Blogi, uusimmat kirjoitukset

Elossa taas

Peli seis! 

Enkelivekkari ja muita niksejä

Kun päätin, etten enää...

Mielialojen tartuntataudit, tunnistatko ne?

Vuorovaikutuksessa

Hetken hoidosta paranemiskriisiin

 

Valo Ilona ja Hölläämö

tekevät yhteistyönä (työ)hyvinvointipäiviä

 

Tuoteuutuuksia!

Ihana, kotimainen luonnonkosmetiikkasarja Sade sekä Tuisan suolatuikut ja valaisimet nyt Valo Ilonalla!

Löydät myös erikokoiset unisiepparit ja monikäyttöiset kristallit Valo Ilonalta

Reportaasi

Kontrastimedia julkaissut reportaasin meediotyöskentelystäni

Valo Ilona muutti!

Tervetuloa hoitoihin ja tulkintoihin Tuiraan, osoite on Merikoskenkatu 7 A 49. 
Tuiraan on helppo tulla, sillä bussit kulkevat ihan editse ja ilmaista pysäköintitilaa on niin talon edessä kuin takanakin kadun varressa. Sisäpihalla/parkkipaikalla ei valitettavasti ole asiakaspaikkoja.
Jos tulet pyörällä, sisäpihalla on pyöräkatos/-telineet. Tervetuloa!

 

Varaa aikasi kätevästi netissä!