Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hetken hoidosta paranemiskriisiin

Lisätty 21.02.2016

Sain lauantaina Ilon Valkeat -hyvinvointitapahtumassa ensimmäisen julkisen tilaisuuteni puhua itselleni tärkeistä asioista; mielialojen tartuntataudeista, positiivisuuspöpöistä ja negaloisista, sekä arjen energioista. Huikeassa flow'ssa päpätin parikymmentä minuuttia, juuri mitään en itse muista, mutta vastaanotto oli lämmin ja kannustava. Olen aivan järjettömän täpinöissäni ja niin kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden. Kenties joskus toisen. Ja kolmannenkin...

Tällä kertaa olin tapahtumassa muutoin mukana "turistina", sillä halusin kokeilla näytehoitoja, porista ihmisten kanssa ja fiilistellä tapahtumaa. Kävin mm. tulkinnassa, josta jäi hieman outo fiilis. Mielestäni näet on tulkitsijan tehtävä huolehtia omasta aikataulussa pysymisestään, ei asiakkaan - ja jos aikataulu venähtää jonkun asiakkaan kohdalla, "menetettyä" aikaa ei saa kuroa kiinni lyhentämällä seuraavien aikoja.
Kävin myös kokeilemassa kehollista hoitoa, hermoratahierontaa. Se oli miellyttävää ja kuitenkin napakkaa käsittelyä. Parin tunnin kuluttua huomasin nilkkani kipeytyvän ja kävely muuttui vielä ankkamaisemmaksi entisestään. Olin suunnitellut jatkavani vielä toiseenkin kehon hoitoon, mutta - nyt huomaan että viisaasti - jätin käymättä. Illan aikana paranemiskriisi toisessa jalassa iski toden teolla. (LISÄHUOMAUTUS: Paranemiskriisi oli kehoni reaktio hoitoon, ei hoitajasta tai hoitomuodosta johtuva kipu - Ritva teki erittäin hyvää ja tarkkaa työtä.)


Tästä jäin miettimään, että ihmiset messuilla ja tapahtumissa käydessään saattavat ottaa monta erilaista näytehoitoa peräkkäin: käydään vyöhyketerapiassa, kalevalaisella jäsenkorjaajalla ja vielä hermoratahieronnassakin. Tai kokeillaan Horstmann-tekniikkaa, lymfaterapiaa ja intialaista päähierontaa. Siis vähintään kahta hoitoa. Joku hoitajista saattaa mainita, että "otathan yhteyttä, jos tulee jotain". Illan tai seuraavan päivän aikana voikin olo muuttua huonoksi; kipuja, voimattomuutta, särkyä, päänsärkyä, tulehdusoireita. Asiakas yrittää päätellä, mikähän näistä hoidoista teki tämän. Ja saattaapa täysin aiheettomasti todeta vaivojensa johtuvan vaikkapa juuri siitä viimeisestä hoidosta. MUTTA. Riski on useampien peräkkäisten hoitojen ottamisessa, jolloin on ensinnäkin mahdotonta päätellä mitään yksittäistä laukaisijaa vaan elimistö reagoi kaikkiin "herätteleviin" ja hoitaviin toimenpiteisiin - seurauksena on paranemiskriisi. Paranemiskriisi voi olla hyvinkin raju ja viedä toimintakyvyn päiväksi, pariksi. Toisekseen hoidot saattavat heikentää tai tehostaa entisestään toistensa vaikutuksia, jolloin yksittäin tehtyjen hoitojen vaikuttavuutta ja sopivuutta itselleen on täysin mahdotonta arvioida.
Ihanaa, että ihmiset kokeilevat ja tutustuvat erilaisiin hoitomuotoihin. Käytäthän kuitenkin harkintaasi ja ota maltti mukaan, ettet sairastuta itseäsi hoidolla.

 

PS. Kommentointi mahdollista ja suotavaa vaikkapa Yhteydenotto-lomakkeella

 

Valon Iltamat to 30.3. klo 17.30-19.00

sitovat ilmoittautumiset nroon 050-486 9940 24.3. mennessä

3 paikkaa vapaana

 

 

Ajanvarauskalenteri

Jollei kalenterista löydy sopivaa aikaa, laita viestiä ja katsotaan mitä olisi tehtävissä.

 

Maaliskuun viestikortti

kuukauden enkeliviesti löytyy täältä

 

Turvallisesti tapaamiseen

Tulethan hoitohuoneelle terveenä. On parempi perua/siirtää tapaaminen, jos sinulla - tai minulla - on vähäisiäkään flunssa- tai vatsaoireita. 

Käytän halutessasi maskia/visiiriä asiakaskohtaamisissa.

Käsienpesu, käsidesi ja pintojen desinfiointi ovat jo rutiinia.

Tehdään kohtaamisesta turvallinen meille molemmille.

 

Valon Ilta kotikutsuina

Ystäväporukka, työkaverit: intiimi ja lämminhenkinen Valon Ilta vain teille - rajoitukset huomioiden. Ota yhteyttä ja sovitaan aika!

 
 

Suurin hetkeni

Valo Ilonan ja minun tähän mennessä isoin juttu, joten onhan tätä hehkutettava:

Oulun kaupungin uudenvuodenjuhla virtuaalisena. Kaupunginvaltuuston pj Juha Hänninen, tuomiorovasti Satu Saarinen, Petrus Schroderus & Oulun Sinfonia sekä minä (osuuteni alkaa kohdasta 30.15)
 

Jos olet pohtinut, miten näkijä-meedio/selvänäkijä/kanavoija työskentelee niin tuosta juttuhetkestä saat selvyyden minun tavastani toteuttaa tätä niin rakasta elämäntehtävää ❤

Otan mielelläni vastaan kommentteja ja palautetta.